magnify

16. ročník Georg Holek Cup, Heidelberg

Publikováno dne 8.10.2019 , autor: , kategorie: Společenské události, Zápasy

       

16.ročník George Holek Cupu se letos konal v německém Heidelbergu. Náš tým se dvou hracích dnech utkal se všemi týmy a nevedl si vůbec špatně, nakonec posuďte sami:

1.hrací den, pátek 4.10.2019

Frankfurter Bembelchwenker (D) – Říčany O 33:      0: 20
Krásný zápas veteránského ragby se vzájemnou velikou úctou všech hráčů na hřišti.  Hrálo se tak, aby se nikdo nezranil a nikdo nezranil ani soupeře. Naše hra byla přesnější a hlavně díky naší rychlejší hře se v soupeřově obraně dělaly skuliny, kterými naši rychlonozí hráči pronikali a dávali body.

Body: Petrik (premiéra pětky), Raďák, Schejby (premiéra pětky), Lucho Peurán (premiéra pětky)

Frankfurter Bembelchwenker v sobotu odstoupili a turnaj nedohráli

 

O33 Říčany – TSV Handschuhsheim Oldies(D):  5:15
Zápas s týmem, který sídlí také v Heidelbergu a především s pozdějším vítězem celého turnaje. Na naší hře se projevilo více jak dvouhodinové čekání na zápas, při kterém jsme vystydli a následně jsme se již nedokázali dostat do toho pravého tempa v zápase. Soupeř dobře využíval dlouhých nahrávek do křídel, kde nás přečísloval a z toho následně si došli pro body. Na soupeři byla viditelná i velká sehranost, kterou získává díky pravidelným zápasům v jejich veteránské soutěži. I přes to soupeř nebyl lepší než my, byl pouze rychlejší.

Body: Prd

 

Moravští Orli(CZ) – Říčany O33:  0:20
Náš páteční poslední zápas měl jako vždy nádech krásného česko-moravského derby. Oba týmy šly do zápasu s velikou chutí zápas vyhrát. Naše chuť po vítězství byla ovšem větší a také korunována krásnými čtyřmi pětkami. Jako vždy po posledním hvizdu rozhodčího v zápase se atmosféra uvolnila a oba týmy oslavily  odehraný zápas.

Body: Lucho Peurán, Honza  ( premiéra pětky), Adam 2x ( premiéra pětky)

2.hrací den, sobota 5.10.2019
RBW Oldies (D) – Říčany O33:    0:30
Zápas s týmem, se kterým jsme se již potkali na minulém Georg Holek Cup konaném v Rottweilu a v Olomouci. I přes v celku jednoznačný výsledek je zapotřebí vyzdvihnout snahu soupeře stačit naší podstatně rychlejší hře. Zde bych rád zmínil akci Raďáka, který po průniku obranou soupeře nahrál cca 5m před již zcela prázdným brankovištěm ještě Davidovi a ten cca 1m před brankovištěm nahrál Adamovi k položení jeho prvního hattricku. Tato akce krásně ukazovala týmovou soudržnost celého O33 v celém turnaji.

Body: Raďák, Prd, ADAM 3x (první hattrick), Stendly

RGH Oldise(D) – Říčany O33:  10:0
Zápas s domácím týmem. I přes prohru O33 to byl určitě nejlepší zápas úplně celého turnaje. Oba týmy předvedly krásné ragby se vším, co má ragbyový zápas mít. Čisté a přitom tvrdé skládky na obou stranách, rychlé a přesné přechody hry z roje na křídla, pevné obrany. Prostě ragby, jak má být a muselo se líbit všem. Soupeř vždy prošel naší obranou jen díky dobře a přesně zahraným signálům v naší dvaadvacítce, na které jsme nestačili zareagovat a přeskupit obranu.

 

Dracula Rugby Vets (RO)– Říčany O33: 5:15
Ze strany soupeře byla hra na hranici pravidel a spíše více za hranicí pravidel, plná nečisté hry. I přes takovouto hru soupeře jsme udrželi plnou disciplínu během zápasu. Naší trpělivou a čistou hrou jsme otočili skóre na naší stranu a zápas jsme dovedli do vítězného konce. V tomto zápase se ukázala kvalita, síla,  soudržnost a odolnost našeho týmu naprosto na plno.

Body: Prd, Lucho Peurán, Patrik

 

Na turnaji jsme prožili krásný ragbyový víkend se vším, co k tomu patři. Všichni jsme si užili krásnou hru. Všichni si snad i dostatečně zahráli.  Na hřišti kluci předvedli parádní hru, ve které odevzdali naprosto vše. Nic soupeři nedali zadarmo, vše si musel soupeř tvrdě vybojovat. Zafandili jsme si i při zápase nejvyšší německé soutěže, a v neposlední řadě jsme se i dobře pobavili.

Dlouho jsem přemýšlel, koho vyhlásit jako naší hvězdu turnaje. Má to být někdo, kdo položil první svojí pětku? Nebo někdo, kdo položil nejvíc pětek, nebo kdo složil nejvíc hráčů soupeře?  Kdo by to měl být? Napadala mě jména všech. Nakonec jsem hvězdu turnaje našel. Je to hvězda, která předvedla skvělou ragbyovou hru, skvělou týmovou spolupráci, úžasnou soudržnost, velkou odolnost a v neposlední řadě i smysl pro zábavu.

Hvězda turnaj je pouze jedna a tou je prostě O33 !!!!!

Všem vám velice děkuji děkuji děkuji za krásný víkend, Štípajzovi za zorganizování všeho kolem turnaje a už teď se těším na další akci s naším O33.

Sestava: Honza Š., Stendly, Venca, Patrik, Zděněk P., Peky, Kuba D., Brácha, David K., Prd, Honza Vyč., Raďák- kapitán, Jeff, Petr, Adam, Zděněk H., Trnkyč, Schejby, Dušan a LUCHO Peruán.

Trenéři: Lukáš, Tomáš, pan Vaňour.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 16. ročník Georg Holek Cup, Heidelberg  comments