magnify

10. ročník Turnaje o Staropražskou šunku

Publikováno dne 24.6.2019 , autor: , kategorie: Aktuální akce, Zápasy

Šunka 2019
Na jubilejní 10. ročník populární Šunky se sjelo celkem 16 týmů, 12 bylo zahraničních:

  • Brandenburg Adler Old Boys Potsdam – Germany
  • Old Boars – Germany
  • Walferdange Rugby Club – Luxembourg
  • Les ceps Beaujolais – France
  • Abu Dhabi Old Boys RFC – UAE
  • Malta Marauders – Malta
  • Kinsale RFC Wild Geese – Ireland
  • RK ORB – Ukraine
  • Dresden Hillbillies – Germany
  • Alte Preussen – Germany
  • Old Rugby Teramo – Italy
  • Cinghial Old Rugby Como – Italy

A čtyři “domácí” – OldBoys Praha, PragueBoys, Moravskoslezští Orli a OldBoys Říčany.

My jsme byli nalosováni do skupiny “A” a odehráli v ní tři utkání (hráno na 1x 15minut):

Říčany O33 – Old Boars (D),   výsledek 0:5
Výborná obrana soupeře nám nedovolila hrát útokem, přistupovali k nám velmi rychle a tak se stále hrálo v rucku či maulu. Po jedné naší chybě dostali Němci výhodu trestného kopu a po rychlém rozehrání nás přečíslili a položili rozhodující pětku. Ve druhé části utkání jsme měli sice více ze hry, dostali do útočné dvaadvacítky, ale bez bodového zisku. To, že soupeř měl obranu opravdu precizní svědčí i skutečnost, že během čtyř utkání dostal jen jednu pětku.

Říčany O33 –  Old Rugby Teramo (I),  výsledek  10:0
Celé utkání jsme tahali za delší konec, během pěti minut položili dvě pětky (David K. a Synek) a měli i další šance, ale položit se nám již nepovedlo.

Říčany O33 – Walferdange Rugby Club (LUX),  výsledek  5:0
Před posledním utkáním bylo jasné, že hrajeme o 2.místo ve skupině a jediné výhra nám jej zajistí, neb oba týmy měly stejně bodů i stejné skóre. Po opatrnějším začátku jsme se před koncem utkání dostali do velkého tlaku, usadili se na pěti metrech před brankovištěm a Lucemburčané měli v obraně co dělat. Nakonec se povedlo jejich hráz prolomit a svou chvilku slávy si užil Jakub D., který položením pětky rozhodl o konečném pořadí ve skupině.

Druhé místo ve skupině “A” nám pro utkání o umístění přisoudilo druhého ze skupiny “B”, italský Cinghial Old Rugby Como.

Říčany O33 – Cinghial Old Rugby Como (I),  výsledek  5:0
Hráli jsme na hlavním hřišti a začínám nabývat  dojmu, že tam nám to moc nesvědčí. Hra byla rozkouskovaná, ani jeden tým si nevytvořil 100% ní šanci a tak došlo na prodloužení. To mělo trvat 5minut, nebo utkání mohla okamžitě ukončit položená pětka (tzv. rychlá smrt). Prodloužení jsme zahájili výkopem a díky jejich předhozu získali zpět míč ve mlýnu. Po rozehrávce soupeř atakoval Mildu vysokou skládkou a byl potrestán TK, Na naši rozehrávku do otevřené strany reagoval soupeř pozdě a Clive skokem do brankoviště ukončil utkání i naše vystoupení na turnaji.

Jak se nakonec ukázalo, prohra z prvního zápasu nás stála lepší než získané dělené 5.-6.místo na turnaji.

Celkovým vítězen turnaje se stal irský tým Kinsale RFC Wild Geese (vítěz skupiny “B”),  který ve finále porazil Malta Marauders (vítěze skupiny “C”) poměrem 10:5.

Závěrem bych rád poděkoval organizátorům celého turnaje, týmu OldBoys Praha, a také klukům do Českých Budějovic, co neváhali přijet do Říčan a posílit náš tým.

Sestava O33:
Štípajz, Venca, Stenly, Pavel ČB, Řezňa, Petr ČB, Zdeněk P., Radim, Patrik, Marek ČB, Clive, Kuba D., Brácha, Michal Š, Guma, Míra, David Ku., Synek, Tony, Petr Mich., Petr Cim., Raďák, Milda, Vlasta, Honza Schej., Lukáš, Honza Vyč., Adam, Prd, Pavel Ne.

Trenéři:  Hudy, Jeff, Tomáš S.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 10. ročník Turnaje o Staropražskou šunku  comments