magnify

Podpora ragby v Nýrsku

Publikováno dne 10.10.2016 , autor: , kategorie: Aktuální akce, Zápasy

V sobotu 8.10.2016 jsme jeli do Nýrska pomoci místním klukům propagovat ragby v Pošumaví. Ragbyové odpoledne se uskutečnilo v den posvícení, takže do Nýrska směřovalo spousta lidí z okolí a díky tomu, že hřiště je kousek od centra, se přišlo na nový sport podívat hodně diváků.
Kromě hlavního utkání diváci viděli trénink Dívčí akademie sedmičkového ragby z Babic a vystoupení mažoretek.

Z Říčan dorazilo 10 hráčů a 2 trenéři, doplnili jsme týmy RC Nýrsko  (mix domácích a O33) a RC Plzeň (mix hráčů Liberce, Plzně, O33 a Strakonic), dohodli pravidla aby měla hrát spád  (mlýny bez tlačení, kdo vhazuje vyhrává, a pokud možno dávat míče útočníkům) a byla pro diváky co nejvíce zajímavá.

Utkání se hrálo na 2×30 minut. Oba týmy předváděly poměrně běhavé ragby a celkově padlo skoro šedesát bodů, což se divákům líbilo. Myslím, že se utkání celkově povedlo a snad i oslovilo nějaké nové zájemce o tento pěkný sport.

Ještě jednou díky Hudymu, Bráchovi, Vencovi, Dušanovi, Zdeňkovi, Pepovi, Sebíkovi, Gumovi, Romanovi, Synkovi, Láďovi a Džegrovi, že si udělali čas pro dobrou věc a šíří povědomí o ragby široké veřejnosti.

Ohlas ragbyového odpoledne a fotky najdete zde:  http://klatovsky.denik.cz/ostatni_region/foto-divaky-v-nyrsku-bavilo-ragby-20161010.html

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on Podpora ragby v Nýrsku  comments