magnify

5. ročník turnaje O pohár města Strakonic

Publikováno dne 1.9.2014 , autor: , kategorie: Aktuální akce, Zápasy

Strakonice

Po roční odmlce, kdy si dal strakonický turnaj malou pouzičku, jsme opět vyrazili do míst O33 zaslíbených. Páté pokračování ragbyového turnaje O pohár města Strakonic se odehrálo tradičně na hřišti v Radošovicích a všichni byli zvědavi, zda „ostaršený“ tým O33 zvládne čtvrtou obhajobu poháru nebo už taky konečně pozná hořkost porážky.

Pro letošní turnaj se organizátorům podařilo zařadit dvě změny. Jednak zajistili mezinárodní účast (pozvání přijalo několik hráčů z rakouského Linze, kteří nastoupili v týmu Barbariens) a nově se hrála utkání v ženském sedmičkovém ragby.

V mužském programu se tedy utkaly týmy Říčany O33, Českých Budějovic, Rakovníka a Barbariens (tým složený z hráčů domácího PíStu, Sedlčan, Budějic a Linze).
V ženské části pak celkem třikrát poměřily své síly celky Sedlčan a Říčan.

Po shození míčů parašutisty a jejich ladnému přistání, dohodě hrací doby (2x15min) a harmonogramu jednotlivých utkání se šlo na věc.
Prvním soupeřem nám byl tým Rakovníka. Od úvodního hvizdu mělo utkání šťávu a náboj, Rakovník se s námi nemazlil a bušil do naší obrany co to šlo. Jenže pak se potvrdilo známé a otřepané „nedáš-dostaneš“. Malého zaváhání při rozhození v útoku využil Chabal a mazaně vychmátl soupeři přihrávku. Pak už jen stačilo udělat pár rychlých kroků a měnilo se skóre. Ve druhém poločasu jsme udělali pár změn v sestavě a dvě pětky útočníků rozhodly o cenné výhře.
Další utkání jsme sehráli s týmem Českých Budějovic. Ze začátku jakoby ani jeden tým nechtěl hrát, často se přerušovalo a jediným zpestřením poločasové nudy bylo jedno položení na každé straně. Ve druhém poločase jsme se naštěstí probrali, v roji to kluci hrnuli jedna radost, útočníci zlepšili pohyb a odměnou nám byly čtyři položené pětky.
V našem posledním a shodou okolností i finálovém zápase jsme se utkali s týmem Barbariens. Soupeř hrál rychlé a přímočaré ragby, které nám dělalo v obraně potíže. Naštěstí se k nám do brankoviště dostali „Barbaři“ jen jednou, takže jsme pořád měli šanci s tím něco udělat. V druhé půli jsme hru vyrovnali, tlačili se do brankoviště, ale na více než jednu pětku jsme neměli síly, štěstí a ani čas. Soupeř si svým nadšením a předvedenou hrou svou výhru plně zasloužil a vlastně tak organizátorům dal podnět k novému zápisu v kronice turnaje u kolonky vítězů.

Předpokládám že třetí poločas doznal svého věhlasu a tradiční strakonické kvality.

Na závěr mi dovolte poděkovat Zedovi za pozvání k turnaji a organizaci celého dne, a popřát říčanským Laplím zdárné uzdravení a brzský návrat na hřiště.

Pro formální doplnění zprávy o utkání přidávám ještě sestavu o33 a výsledky:

Sestava o33:
David Ro, Zdeněk, Vaňour, Mára Juzl, Trnkyč, Chabal, Marabu, Jardis, Pepa, Radim, Gumička, Vojda, Selda, Synek, Mára A., Petr, Brácha, Láďa, Roman Kod., Sarky, Roman Ř., Máslič, Vrky,

Trenéři: Honza Š. a David Ku.

Výsledky jednotlivých zápasů:
Říčany o33: Rakovník   15 : 7, Pětky: Chabal, Láďa, Synek
Barbariens : České  Budějovice   12 : 10
Říčany o33 : České  Budějovice   29 : 7,  Pětky: MáraA., Gumička, Máslič, David R., MáraJu., Kpp: Selda a Vrky
Barbariens : Rakovník  44 : 0
Říčany o33 : Barbariens  5 : 7,  Pětka: Synek
Rakovník : České Budějovice   22 : 0

Konečné pořadí turnaje:
1. Barbariens … 13 bodů
2. Říčany O33 … 11 bodů
3. Rakovník … 7 bodů
4. České Budějovice … 4 body

Výsledky jednotlivých utkání 7´s, ženy:
Sedlčany – Říčany  7:19
Sedlčany – Říčany  19:10
Sedlčany – Říčany  29:5

Foto z turnaje je k dipozci ZDE

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 5. ročník turnaje O pohár města Strakonic  comments