magnify

2. turnaj o pohár města Strakonice

Publikováno dne 29.9.2010 , autor: , kategorie: Zápasy

Strakonice 2010

V neděli 26.9.2010 jsme vyrazili do Radošovic u Strakonic za obhajobou loňského vítězství v turnaji „O pohár města Strakonice“. Přes velké množství omluvenek se nakonec podařilo dát dohromady tým, který splnil přání všech a do Říčan přivezl krásnou trofej!
Ale pojďme popořádku, protože tato akce je pro nás velkou výzvou, je to vrchol naší celoroční snahy hrát ragby a dobře se u toho pobavit.
Přípravy na turnaj začínají již během prázdnin, kdy zodpovědně ladíme formu jak po stránce sportovní, tak i té kulturní. Myslím, že především v té druhé části byl udělán kus práce a díky nápadu „El Capitano“, jak vhodně skloubit módní doplňky s logem týmu, jsme předvedli ve třetím poločase více než dobrý výkon).

Samotné utkání se odehrálo na hřišti v Radošovicích u Strakonic, které bylo po vydatných deštích perfektě nachystané. Bohužel se turnaj proti loňsku zdrcnul jen na jedno utkání týmu PíSt (společenství Písek+Strakonice) vs. Říčany o33. Důvodem byl malý počet hráčů z Písku a také neúčast avizované výpravy z Plzně. Plzeňští nepřijeli s omluvou, že prší … asi jim ještě nikdo neřekl, že ragby se hraje (skoro) za každého počasí a trochu vody či bahna není nijak na škodu. Nejsme přece tenisti …

Zápas se hrál na 2×30 min. Z naší strany to bylo takové jalové a jen díky nezkušenosti soupeře jsme nedostali hned z kraje utkání pětku, kdy protihráč nesoucí balon se nechal naším zadákem Johnem (podle mě i dalších kluků nejlepším hráčem o33) vytlačit a šišku položil až za brankoviště! Hra se přesouvala mezi dvaadvacítkami a po chvíli jsme udeřili my. Ve svém obranném území se PíSt dopustil přestupku a Pípa po rychlém rozehrání trestného kopu položil první pětku utkání. Ještě do poločasu jsme díky pětce Zbyndi a následné konverzi zvýšili na 12:0. Těsně před koncem poločasu jsme byli opět blízko obdržení bodů a jen dobrá obrana nám zajistila čisté konto. Druhý poločas byl pro diváky určitě příjemnější, protože padlo více bodů a bylo se na co dívat. PíSt začal lépe napadat a po presingu a naší chybě v útočné řadě položil pětku a proměnil konverzi. Hráči PísTu vycítili šanci na zvrat utkání ve svůj prospěch, ale jejich snahu zchladil svou druhou pětkou v utkání Zbynďa a následnou konverzí jsme bodově odskočili na 19:7. Do konce utkání ještě každý tým položil jednu pětku (za o33 pokládal křídelní útočník Vrky) a stav skóre se zastavil na konečných 24:14.

Na soupeři bylo jasně znát jeho zlepšení proti loňskému roku. Díky spojení dvou týmů, dobrému trenérskému vedení a především účasti v pravidelné soutěži má tento mančaft velký předpoklad k dalšímu zlepšování se. Svým způsobem to je výzva i pro nás, protože pokud si na nás ještě PíSt někdy udělá čas, tak se budeme muset hodně snažit, abysme byli důstojným soupeřem.

Pro neukojené zájemce o hru byl přichystán nášup, přídavek na 2x10min. Oba týmy hráli bez třetí řady a hřiště bylo zúženo na 5-ti metrovky. Možná kvůli uvolněné atmosféře byla k vidění celá řada povedených akcí, občas vyšperkovaných individuální technikou či využitých fyzických disproporcí některých borců.

Pak už následoval jen výborný třetí poločas ve Strakonicích, okořeněný kapelou Hrc Prc. Organizátoři připravili opět skvělé domácí menu, které po celém odpoledni přišlo vhod. Utkání se dohrávalo s velkým nasazením, improvizovaná módní přehlídka i taneční choreografie na říčanskou hymnu byla jistým zpestřením večírku, takže určitě bude na pátečním tréninku co rozebírat.

Na závěr si dovolím poděkovat nově příchozím klukům, kteří s námi absolvovali první ostré utkání a perfektně zapadli do kolektivu. Davide, Karle a Johne, díky! Vítejte v týmu!

Fotky Bučák

Pro formální doplnění zprávy o utkání přidávám ještě sestavu Řo33 a výsledek:

Sestava Řo33:
Fred, Ondra, Venca, David R., Honza Š., Jirka, David Roš., Zdeněk, George, Honza Tr., Bůčák, Marabu, Hudy, Pípa, Zbynďa, Synek, Láďa, Karel, Mára, Vrky, John

Výsledek:
PíSt – Řo33: 14:24 (poločas 0:12), pětky 2:4
Za o33 pokládali: Zbyněk 2x, Pípa, Vrky

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 2. turnaj o pohár města Strakonice  comments